komunikace_dotek komunikace_dotek

Úspěšná komunikace = celosmyslová komunikace

25.11.2017 Žádný komentář

Máte pocit, že mluvíte v partnerství každý jiným jazykem a navzájem si nerozumíte? Že svému partnerovi/partnerce nedokážete vysvětlit to, co cítíte ve svém nitru? Že ať už použijete cokoli, tak veškerá slova jsou prázdná a nemají ten správný obsah? Máte pocit, že partner/ka slyší úplně něco jiného, než co říkáte? Dokážete komunikovat o příjemných i nepříjemných věcech tak, abyste dospěli k vzájemnému porozumění a ne k hádce? Už jste slyšely o celosmyslové komunikaci?

Víte, že každý člověk má jiný komunikační kanál, který je u něj jiný výrazněji vyvinut? A že pokud spojíte více komunikačních kanálů, tak výsledek může být mnohem více efektivní?

Chcete najít více porozumění ve vztazích a dokázat se otevřít skutečné podstatě?

 

Nejdůležitější věcí v komunikaci je slyšet, co nebylo řečeno nahlas.“ Drucker

 

Komunikace může probíhat různými způsoby – verbálně i neverbálně. Nejlepším řešením je oba typy zkombinovat. Komunikace má dvě základní složky: přenos informací a efektivní naslouchání. Jeden z partnerů je aktivní a druhý také, jelikož aktivně naslouchající. A to je základem úspěchu. Dávající a přijímající v jakémkoli stylu komunikace…ať už jde o slovo, dotek, pozornost, dárek, emoci či jinou formu komunikace…

Proto abychom si opravdu porozuměli je třeba, naslouchat všemi svými smysly (sluchem, zrakem, hmatem, pocitem, vnímavostí i intuicí). Nestačí mít otevřen jeden kanál. Pouze pokud předáváme informaci a přijímáme ji v celé škále našich smyslů, dokážeme předat nebo přijmout informaci v celém svém obsahu se všemi detaily. Toto nefunguje jen mezi mužem a ženou, stejně tak to funguje mezi stejným pohlavím, jen rozdíl nebývá tak markantní, ale může být. Každý jsme individuální osoba a jen těžko můžeme doufat, že ten naproti nám má prožívání stejné. Naopak díky spoustě vlivů, které na něj působili za celý jeho vývoj od prenatálního období až po současnost, zastává různé pocity, postoje, reakce na dané situace, má jiné asociace, jiný způsob vyjadřování a přijímání a mohli bychom takto vyjmenovat x – faktorů, které na nás v životě působí a díky nimž jsme rozdílní.

To, že s někým žijeme v domácnosti spoustu let, ještě neznamená, že ho známe. Naopak. Často s člověkem, kterého známe krátce a probíhá mezi námi určitý zájem (vzrušení, zamilovaní, obdiv…) k dané osobě, tak se snažíme být mnohem pozornější, zapojovat co nejvíce kanálů a mít oči i srdce dokořán, tak abychom byli schopni porozumět všemu, co říká, a nic nám neuteklo. U osoby, se kterou žijeme nebo máme dlouholetý vztah na jakékoli úrovni, často předjímáme. Máme pocit, že už dopředu víme, jak se bude chovat a že nás nic nepřekvapí. Ale díky tomu často přehlížíme drobné rozdíly v chování, mluvení, jednání a nakonec přehlídneme velkou část její/jeho duše.

Na své partnerské a pracovní cestě jsme přišli na to, že efektivní komunikace může být dokonalá a přenos informací přesný jen přes energetické napojení a otevření všech smyslů na obou stranách. Proto jsme se začali zabývat předávání energie, porozumění a lásky skrze Léčivý dotek, ať už kontaktní nebo nekontaktní. Až ve chvíli, kdy se vás něco dotkne na srdci, duši i těle jste schopni přijmout informaci (esenci) ve své plné síle, podstatě, barevnosti a úplnosti.

Kurz partnerských senzuálních (smyslových) masáží a senzuální (smyslové) komunikace můžete navštívit se svým partnerem, kamarádkou nebo sami. S formami komunikace, které jsme si vyzkoušeli, používáme je a považujeme je za nejvíce efektivní, vás seznámíme na tomto víkendovém kurzu. Vy si z nich vyberete to, co můžete užívat v partnerské, přátelské nebo pracovní komunikaci. Součástí kurzu a jednou z hlavních technik je Senzuální (smyslová) masáž, což je jedinečný nástroj, který můžete v komunikaci využít. Tak abyste pomohli sobě i druhému člověku otevřít všechny smyslové kanály pro předávání a příjem informací. Zároveň budeme pracovat na otevření energetických kanálů a otevření se jejich plnému využití.

Kurz senzuálních masáží a celosmyslové komunikace v Praze: http://www.radhaangel.cz/service/kurz-senzualnich-masazi_komunikace/. V případě zájmu o individuální terapii nebo skupinový kurz nás kontaktujte zde: http://www.radhaangel.cz/leceni-dotekem/.

To, co vám kurz přinese, je mnohem větší porozumění sami sobě, svému protějšku i tomu člověku, co právě v dané chvíli stojí naproti vám v jakémkoli vztahu. Budete moci nahlédnout pod pokličku lidské duše a pochopit to, co opravdu cítí, bez toho, aby jste vy sami pociťovali pocity smutku nebo zranění z jeho emocí.

Vzájemné porozumění neznamená být zatížen stejnými předsudky.“ Hölderlin

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *