forest

Pobyt v lese – Medicína netopýra

Před každou velkou transformací, je potřeba, aby zemřely staré zvyky, stará pojetí sebe sama, staré vzorce myšlení a chování. Dle starodávných šamanských zvyků jde o medicínu netopýra, která nás vede ke znovuzrození.

Něco v nás musí zemřít, abychom se mohli znovuzrodit a dojít k naprosté proměně.

Takovouto transformací procházeli Ti, jež se rozhodli zasvětit svůj život léčitelské praxi či byli z řad vybráni k tomuto poselství. Člověk, který se chce znovuzrodit do svého “lepšího” a vědomějšího já a probudit tak v sobě hlubší intuici a vzácnou kvalitu léčení, musí odložit vše, co by ho mohlo od jeho záměru odvádět…svá přesvědčení, ego, lpění, staré zvyky, ideje…

Medicína netopýra nám pomáhá v uzdravení té části osobnosti, která nám již neslouží, v těch situacích v životě, které již nefungují. V šamanských zvycích se pro takový přerod používala šamanská smrt neboli iniciace zkouškou, kde se dotyčná osoba potká s vlastními strachy pro hlubší poznání sebe sama.

V jednu chvíli jsem cítila že to, co mě brzdí v životě nejvíce, jsou mé; vlastní strachy a staré vzorce a že jít dál znamená přijmout samu sebe ve své úplnosti.

Tehdy jsem absolvovala Pobyt v lese, protože jsem cítila, že to je to ono, kde se mohu vymanit z “komfortních” podmínek dnešní doby a potkat sama sebe v pravdě – v jednoduchosti přírody.

Jako dnes si vzpomínám, že když jsem v lese zůstala sama 3 dny a 3 noci, věděla jsem, že jediné, co mě může zradit, je má vlastní mysl a že nebezpečí přichází právě z ní a ne z přírody, ani okolního světa. Přestože jsem to věděla, nebylo vůbec snadné, mysl ovládat za každé situace. Někdy se mi dařilo s ní pracovat lépe, někdy hůře. Ze začátku jsem s ní spíš bojovala, dokud jsem si na vlastní kůži neprožila dokonalé propojení s přírodou. To že les je můj domov, že příroda je mou Matkou…Z ní se rodíme a do ní po smrti vstupujeme…

Prožít a pohřbít své strachy je vlastně šamanská smrt, po které se můžeme narodit znovu a proměnit celý náš život.

…protože změna začíná námi – změnou hluboko uložených vzorců a myšlenek. Když jsem se z lesa navracela zpět, měla jsem ve všem jasno. Otázky, které jsem řešila tak dlouho, byly rázem jasné a já nechápala, že jsem vše nevěděla dříve.

V tu chvíli mi bylo jasné, že vše je možné! Že vše má své řešení! A že záleží jen a jen na našem rozhodnutí!

Pokud váháme nebo setrváváme v něčem, co je již mrtvé a pro nás již nemá dále energii, náš život stagnuje.

“Pokud zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni.” říká staré indiánské přísloví. Pokud děláme něco v čem vidíme smysl, cítíme v tom záměr – vyšší smysl a hoříme pro to nadšením, pak výsledky, kterých dosáhneme, budou zcela jiné i kdyby se jednalo o tu nejtěžší věc. Když vyřešíme ve svém životě otázky, které nám energii berou, můžeme ji investovat do věcí, lidí, záměrů, které pro nás smysl mají. A především sami do sebe.

“Buď sám změnou, kterou chceš vidět ve světě kolem. – Mahátma Gándhí”

Na nejbližší Pobyt v lese se můžete přihlásit: ZDE

Více o benefitech Pobytu v lese: ZDE

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *