žena engagement-1718244_1920

OPRAVDOVÁ ŽENA?

Kdo je BOHYNĚ a OPRAVDOVÁ ŽENA? Která z dnešních ŽEN je opravdu schopná se chovat “žensky”, v čem ženské chování spočívá a proč nám to nejde? Stále slyšíme mnoho rad ohledně obrácené polarity ve vztahu, o tom, že dnešní ženy jsou velmi tvrdé a “válcují” muže. Že se k mužům nedokáží chovat s respektem a ani muži jim to pak nevracejí svým galantním chováním. Nebo naopak ve vztahu se žena chová více mužně a muž žensky nebo se oba chovají stejně, vznikají hádky, konflikty, spory…ptám se sama sebe proč a jaké je řešení? Přeci jen jsme každý jiný…ŽENA A MUŽ nikdy nebudou stejní a jak teda mají spolu žít v HARMONII?

Hledala jsem odpovědi sama v sobě?

Proč zase reaguji na tuto situaci zraněním, smutkem, žárlivostí, naštvaností nebo jinou negativní emocí, když to stejně nikam nevede?

A když se snažím jednat chováním, které je láskyplné k partnerovi nebo k jiným lidem, proč to nemá ten efekt, jaký bych si představovala? A naopak jsou období, kdy to má efekt mnohem větší než bych čekala :-)! Čím to?

Je to velmi prosté a přitom někdy tak obtížné provést. Vše má efekt jen, když je to “UPŘÍMNÉ”. Spousta z vás si asi teď řekne, že je to přece jasné, že se člověk musí chovat upřímně a nedělat jen gesta. Ale já mluvím ještě o hlubší upřímnosti..ne k ostatním lidem, ale upřímnosti sama k sobě. Dělám to ze své nejvyšší podstaty, ze své nejhlubší hloubky, dělám to ze své jistoty, stability a lásky k sobě samé? A chci to tak?

Většinou bohužel ne. Dlouho jsem si myslela, že mé sebevědomí je v pořádku a má sebeláska je velká, ale až když přijdou zranění, tak se ukáže, jak moc s tou sebeláskou to myslíme vážně. Zda nás zranění zavírají nebo nám pomáhají léčit sebe samé? A pak už není tak jednoduché jednat z bezpodmínečné lásky…proto se často stává, že máme krásný, šťastný a harmonický život, pokud jsme sami. Ze začátku nám druhá osoba může chybět a pak, když pracujeme na sebelásce, zjistíme, že život single je úžasný a bezproblémový.

Po čase se ale zamilujeme, ze začátku je vše úžasné a užíváme si překrásné chvíle se svou spřízněnou duší, dvojplamenem nebo jakkoli jinak můžeme svého partnera nazývat a pak přijdou zkoušky…zkoušky naší sebelásky a život se nás znovu zeptá, zda už máme tuto kapitolu vyřešenou. Hodně se setkávám s tím, že jeden z partnerů (většinou ten, který je více v ženské energii) se snaží neustále řešit, když to nefunguje (ano, dělám to i já :-)) a ten druhý (většinou mužnější z partnerů) je zas netečný a nezajímá ho to. Čas od času si ty role mohou prohazovat :-). Výsledkem je to, že vztah ani komunikace nefunguje. Jeden sice působí, že to má vyřešený a že on žádný problém nemá, avšak jedná se pouze o obranu z důsledku zavření srdce a nedostatečné sebelásky. Druhý zase působí na rozsypání s neustálým podceňováním sebe samotného a dáváním si viny za to, že to nefunguje, ale příčinou je zase jen nedostatečná sebeláska. Mnoho lidí má sebelásku spojenou s velkým “egem”. S egem v negativním smyslu. Ale opak je pravdou.

Osoba s vyřešenou sebeláskou je osoba jednající velmi laskavým způsobem. Je velmi tolerantní a pokorná. S egem (tak jak jej my dnes chápeme) to nemá nic společného.

Když si vybavíte poslední období, kdy jste se cítili dokonale šťastní jen sami se sebou bez nějaké vnější příčiny…dokážete si na to vzpomenout? Jaké bylo vaše chování? Já to cítím tak, že chování je v tuto chvíli opravdu vycházející z bezpodmínečné lásky. Velmi chápavé a tolerantní. Nic není problém. Na co sáhneme se daří. Máme “zázračnou” moc. Manifestujeme svá přání ihned a vše, co uděláme má 100násobně pozitivní efekt. Vyřešená sebeláska je nezbytná tak stejně pro ženy, jako pro muže. Pak jsou oba v partnerství nakloněni k tomu řešit svá zranění, bolístky a problémy společně a jsou jeden druhému oporou, neházejí si klacky pod nohy a z “obyčejného” vztahu, roste vztah mimořádný. Protože se zabývám kurzy pro ŽENY, zaměřím teď pozornost na ŽENY.

Jak se tedy stát opravdovou ŽENOU s ženským chováním? Jak podporovat svého muže, tak aby to vnímal?

Vyřešte si sebelásku :-). Tak se dostaneme do vlastního středu a naše chování začne být přirozené naší esenci (v případě ženy ženské). Sama jsem si několikrát zkusila a stále zkouším, že pokud v danou chvíli nebo období nejsem ve svém středu, tak se můžu přetrhnout a sebelépe to myslím, tak moje chování není vnímáno jako bezpodmínečně milující. Naproti tomu, když jsem ve svém středu, můj vztah sama k sobě je v pořádku, přestože nemusím nic moc dělat, mé chování má najednou efekt a je jemné, něžné a ženské. A jak s tím pracovat? Vždy když se dostanete před nějaký problém? Své nepříjemné pocity, stará a nová zranění…ZASTAVTE SE, koukněte se sami do sebe rentgenovým pohledem a zeptejte se sebe:

„Mám se v tuto chvíli dostatečně ráda? Nebo se za něco odsuzuji? Dávám si vinu? Jsem na pochybách? Sledujte, jak o sobě v tuto chvíli smýšlíte, zda je to pozitivní a co to dělá s vaším tělem? Sledujte, zda smýšlíte o druhém člověku také v pozitivním? Jak se v těle cítíte?“

Pokud nejste spokojeni s tím, co jste v tu chvíli o sobě zjistili? Změňte to hned :-)!

Sebeláska je celoživotní proces a i když jsem si mnoho období myslela, že už mám vyřešeno, nikdy to tak nebylo :-))). Ale dobrá zpráva je, že se to po kousíčcích posouvá :-)! A postupně můžeme pocítit, že nám to přináší hlubší lásku a svobodu v životě.

S ženami na tom budeme zase pracovat během srpnové dovolené: http://www.radhaangel.cz/service/dovolena_nz/

Mějte krásný den <3

 

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *