ohen_voda

Andělé a démoni v nás

18.10.2016 Žádný komentář

Každý si neseme svou zátěž karmy, předků, svých nezpracovaných tužeb a přání a mnoho dalšího. To co přitahujeme do svého života je jen naše práce…všechny situace, partnery, přátele, příležitosti…a někdy chceme raději věřit, že jsme to nezpůsobili my. A že to, co se nám děje, je jen náhoda, shoda náhod nebo prostě štěstí či smůla. Jak ale chcete vysvětlit, že se děje pořád to samé v různých obměnách, dokud danou výzvu nevyřešíme a nepřerosteme?

To co vyzařujeme do okolí, to se nám vrací. Někdy se snažíme chovat a konat tak, jak bychom měli podle svého nejlepšího přesvědčení, ne vždy to je však to, po čem toužíme. Ne vždy jsou naše vnitřní pravidla a přesvědčení stejná jako ta, která společnost toleruje. Ne vždy máme stejná přání, jaká mají ostatní. Ne vždy je naší vysněnou prací ta, po které touží ostatní. Ne vždy chceme žít takové životy, jaké vidíme žít lidi okolo sebe.

Čas od času se každému z nás stane, že se zastaví a zjistí, že dělá něco, co od něj chtějí ostatní nebo to, co si myslí, že je správné, ale vnitřně to tak necítí. Nedává do toho srdce a vášeň, jelikož se nejedná o jeho vlastní touhu. Já sama jsem před časem zjistila, že nechtěně klamu okolí svým oblékáním i projevem. Není snadné projevit se ve své úplnosti, ale je to nutné. Když se takto projevíme, najednou se začnou dít neuvěřitelné věci a život se dá neskutečně rychle do pohybu :-).

Žijeme ve světě, který je duální. Vše má svou ženskou a mužskou polaritu, svou temnou a světlou stránku, svoje anděly a démony. Ač se to nezdá, nic z toho není negativní a pozitivní. Obojí má stejnou hodnotu a obojí nám dokáže v životě hodně pomoct.

Zamysleli jste se někdy nad tím, co jsou Vaše skutečná přání a co jsou ta, která nám předkládá společnost, rodina a další vlivy? Zda jsou v souladu nebo v rozporu? A jak s tím naložit?

Stalo se Vám někdy, že potkáte partnera a máte pocit, že vše do sebe skvěle zapadá a že jste jeden pro druhého stvořeni a po čase zjistíte, že jste každý jiný, než jste na začátku předpokládali?

Zamýšlím se nad tím, už nějakou dobu. Jak ukazovat a vyzařovat navenek přesně to, co máme ve vlastním nitru, tak aby nedošlo ke zbytečnému chaosu a zmatení. Aby jsme prostě odkryli karty hned na začátku a ukázali světu pravdivě po čem toužíme. Jediná cesta, jak dosáhnout překonání duality, je přijmout oba aspekty v nás. Světlo a temnotu, ženskost a mužskost, Slunce i Měsíc…kdykoli jedno z toho budeme potlačovat, vždy nás to znovu dostihne a situace v našem životě se budou opakovat stále dokola. Každou zkouškou si musíme projít, vyřešit ji a jít dál, pokud ji obejdeme přijde zase znovu.

Jak už to tak bývá, když se zabýváte nějakým tématem, přicházejí Vám do života další a další informace o tomto. A tak mi jednoho rána přišly další informace o naši temné stránce v podobě článku Richarda Vojíka (Richardův článek najdete zde). A spoustu věcí se mi v hlavě spojilo. V hinduismu je takový zvyk, že stejně jako uctívají bohy, uctívají také démony. Dokonce jim nechávají mnohem větší prostor a to většinou někde blízko svého domu. Proč? Protože věří, že energie temna a démonů je ještě silnější než energie božstva a pokud si je nakloníme na svou stranu, můžeme dosáhnout ještě mnohem větších věcí ve svém životě. Představme si teď situace a zážitky, které nás v životě nejvíce posunuly? Byly to ty negativní? Ty, které jsme na začátku vnímali jako naprostou katastrofu? A víte proč? Negativní věci mají na nás často větší vliv, než ty pozitivní. Pokud se s tím srovnáme a pochopíme, že negativní je to jen v naši hlavě a nikde jinde a že černá barva je negativní jen proto, že ji tyto vlastnosti připisujeme (naopak černý pásek v karate má ohromnou moc a sílu), získáme neskutečnou sílu a moc také my.

Smiřme se se svou dualitou a využijme své obě energie k životnímu záměru. Dostaňme na svou stranu „andělé i démony“ a vnímejme jejich propojenost, spolupráci a symbiózu. Ukažme světu svou sílu a úplnost v celé kráse.

Mé pocity z kurzu LÁSKA, TOUHA, PROBUZENÍ s Richardem Vojíkem si můžete přečíst zde .

V příštím mém článku se můžete těšit na téma naše emoce a jejich moc přitažlivosti.

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *