Jóga jako sjednocení

Jóga je pro mě velice mystická činnost, která zapojuje celé tělo i duši. Jedno nemůže pracovat bez druhého.

Pokud budeme jógu praktikovat pouze jako fyzické cvičení, nemůžeme očekávat, že nám přinese veškeré benefity, které skrývá. Zapojíme-li duševní i fyzický aspekt, můžeme očekávat, že nám změní život! Pakliže si ho změnit necháme ;-). Pokud dáme do pohybu tělo, začnou se hýbat i věci kolem nás. Pokud začneme měnit drobnosti v našem životě, začnou se měnit velké věci – můžeme obracet stavební kameny našeho života a nabývat tak na pevnosti a stabilitě. Pokud dáme těmto změnám šanci, dostaneme šanci na zcela nový život.

Jóga = jednota, pro mě je to však v životě ohromná změna. Není to náhoda. Vše se mění.Nnic není konstantní. Jediná jistota je ta, že vše plyne. Abychom mohli být součástí jednoty, musíme taky plynout. Neměli bychom zůstávat strnulí a bez pohybu. Pokud si zvykneme, že žijeme v proudu s existencí a vše kolem nás se neustále mění, získáme jistotu a stabilitu ve svém vlastním jádru. Ve svém vnitřním středu. Což je ta jediná JISTOTA a PRAVDA v našem životě.

A JÓGA nás k tomu vede.

Jóga může být fyzicky náročná, může být meditační, může být silná, emoční, jemná…záleží jen na nás, jak ji budeme prožívat.

Sama jsem lektorem Ashtanga Vinyasa jógy, Vinyasa Flow jógy, Hatha jógy, Gravid jógy a tvůrcem své metody Senzuální a Andělské jógy. Mé studium probíhalo na učitelských výcvicích v Indii a stejně tak jako všechno v životě, studium jógy je neustále pokračující a nikdy nekončící, což je na tom krásné… 🙂

Máte zájem? Napište mi.

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *