OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jak mi Indie změnila život…?

(článek z archivu 2015)

Když jsem poprvé zvažovala, zda jet do Indie nebo ne, tak mi to přišlo jako obrovská science fiction…chtěla jsem jet na více než měsíc a můj rozum říkal: „Neumíš přece vůbec anglicky. Nemůžeš odjet z práce na měsíc. Kde vezmeš peníze?“ Myšlenku jsem ihned zavrhla – mám přece rozum, že?! A pokračovala nespokojená ve svém životě dále…a dále se necítila ve své kůži.

A přitom…byla jsem to já, kdo psal v 6.třídě slohovku na téma, že pokud dospěláci nejsou spokojeni ve své práci a se svým životem, měli by učinit všechny změny, které by je ke spokojenosti vedly. Za každou cenu, protože pokud je člověk šťastný, dělá šťastné i lidi kolem.

Když se termín možného odjezdu přiblížil na 4 měsíce, tak jsem o tom začala přemýšlet znovu…moje myšlenky běhaly celý den asi takto: „Třeba by to byl impuls, naučit se konečně pořádně anglicky. Možná kdybych ty 4 měsíce mákla, tak se to může hodně zlepšit. A v té práci stejně pořád čekám na důvod, proč bych podala výpověď, měla už jsem to přece udělat dávno tak co. No a ty peníze, možná bych to nějak zorganizovala, mohla bych si půjčit.“ Večer jsem byla už téměř na 100% rozhodnuta, že jedu. Zavolala jsem ještě moji sestře, která také vykládá Tarot, aby se mi na to podívala v kartách, abych si to nemusela vykládat sama. Sestra nadšením vykřikla: „Počkej, počkej, podívám se na to hned, než se pro to tak nadchnu, že budu ovlivněná.“ Věřte, nevěřte…vyšly tam samé krásné a významné karty.

Řekla mi: „Hele, ta Indie Ti změní život.“ A tak jsem jela…

…první jsem zaplatila jógový kurz, koupila jsem letenku a podala výpověď v práci. Všichni se to dozvěděli až těsně předtím. Mé rozhodnutí sice bylo silné, avšak nepotřebovala jsem si do něj pouštět strach ostatních lidí, kteří mi dávali dobře míněné avšak negativní rady.

Jela jsem tehdy s dalšími třemi kamarádkami. Na začátku jsem byla vyzbrojená vším možným, včetně repelentů, vakcín, obav…po pár dnech se obavy pomalu začaly rozpouštět a s nimi veškerá přehnaná opatrnost. Začala jsem zjišťovat jak mírumilovná země to je.

Začala jsem se tam cítit jako doma. A pak po dvou týdnech jsem už věděla, že tam chci žít. A co mě tam nejvíce uchvátilo? ÚSMĚV! ÚSMĚV! ÚSMĚV!

Lidé tam jsou moc milí a snaží se Vám ve všem pomoci. Lidé si užívají svou práci…Naše paní kuchařka si vždy s úsměvem sedla a začala přebírat čočku, nikam nespěchala, přestože má doma stejný kolotoč jako většina z nás. Ale svou práci si maximálně užívala.

Umíte si představit, že máte doma automatickou pračku a budete prát ručně na kameni? Ne? Ale v Indii to nikomu nevadí. Praní je přece zábava a také fyzické cvičení. Tak proč prát v automatce?

Zde si můžeme všimnout několika rozdílů našeho myšlení….a tohle pro mě bylo…jako objevit Ameriku.

Tak v Indii jsou lidé šťastní přestože jsou chudí a mají spoustu práce. Tak proč to nejde tady???

Myslím, že jde. Jen se musíme v myšlení vrátit a pár desítek let zpátky, možná stovek.

Zkrátka, když jsem z Indie odjížděla, tak jsem věděla, že se tam musím vrátit. A to co nejdříve. Nechala jsem tam totiž část svého srdce. Když jsme míjeli krajinu na cestě zpět na letiště, já měla pocit, že mé srdce je více a více rozpolcenější…že jsem hledala, co jsem našla, ale není to ještě všechno. Nicméně po první cestě do Indie se můj život změnil zcela absolutně. K lepšímu. Po dalších cestách se mění ještě více a více to bezpochyby. Ale to, že jsem tam jela a odhodlala se k tomu, byla ta nejlepší věc, kterou jsem kdy udělala. Nedala jsem na rady ostatních, kteří mě mnohdy chtěli od mého nápadu a hlavně snu odradit a vytrvala jsem. A že takových rad bylo…To nedělej! Je to nebezpečné! Neriskuj! Lepší práci si nenajdeš! a další a další. Tak bych tady mohla pokračovat až do rána.

Ale je to MŮJ ŽIVOT. Ne jejich. Já ho žiji a tak mám jedině JÁ právo si ho vytvořit!!!

A tak se stalo…z ustrašeného vystresovaného stvoření, které jsem kdysi byla a které se začalo měnit díky józe a andělům….něco docela jiného.

ANO! INDIE MI ZMĚNILA ŽIVOT! OD ZÁKLADŮ!!!

Jelikož tato cesta byla jednou z nejvíce transformačních věcí, které se v mém životě udály, (A že bylo co transformovat, to je více než jisté. Jen mé strachy z dětství by vydaly za jednu samostatnou knihu avšak to dnes není cílem tohoto článku.) rozhodla jsem se tento zážitek co nejryzeji zpřístupnit všem, kteří mají stejnou chuť zažít, jak to může být jinak. Jak lze změnit své myšlení, jak lze změnit své vnímaní a jak lze změnit své chování. Změna je život, že? Takže není jeho smyslem stát na jednom místě. Každý má svou cestu, každý má svůj záměr. Pokud tak cítíte, tak se pojďte nakrátko s námi vydat společnou cestou do Indie: http://www.radhaangel.cz/service/yoga-ayurveda-indie/

„Každý má právo, vytvořit si vlastní budoucnost.“ dle Sri Chinmoy.

Tento citát patří mezi mé nejoblíbenější. A je to přece tak jednoduché…kdo by Vám měl tvořit budoucnost než vy sami, takže pokud i Vy chcete změnit svůj život…

Změňte ho! Nečekejte až bude lepší čas. Dnes je ten nejlepší čas, učiňte kroky, které Vás k této změně povedou!

Pojeďte s námi do Indie ještě letos! Více informací o detoxikační cestě Yoga & Ayurveda 2019 zde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA kudle beachkania_kumariMunnar_sloniOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *