20150131_140436

Ajurvéda – 5 zásad pro začínající teplé období

5 ZÁSAD, KTERÉ BYCHOM MĚLI DODRŽOVAT V TOMTO OBDOBÍ:

  1. Jíst lehké, dobře uvařené jídlo! Díky tomuto jednoduchému pravidlu redukujeme ve svém těle hlen, který se tam nahromadil za zimní období a v teplém období se pozvolna začíná pohybovat po celém těle. Může nám tak blokovat správnou sílu travícího ohně, což má za následek vytváření toxínů z nestraveného jídla v těle.
  2. Tak jako v zimě můžeme pokračovat s dopřáváním si horké vany. Nejen že nás to zbaví stresu a dopřeje nám to zaslouženou relaxaci, zvyšuje také cirkulaci krve a otevírá naše póry, čímž pomáhá k rychlejší detoxikace těla. Pomáhá k cirkulaci krve po periferních částech těla a tak udržuje tělo zdravé, čisté a bez toxinů. Redukuje těžkost a zadržování vody.
  3. Pijte alespoň 2 litry čisté vody! Nebo ještě lépe „zázvorovou vodu“. Což je voda povařená s čerstým zázvorem. Dostatečné množství podporuje metabolismus a pomáhá tak zbavovat se hlenu a těžkého odpadu z vašeho těla. Urychluje detoxikaci a podporuje trávení.
  4. Sexuální aktivita 1x za 3dny. Častější sexuální aktivita oslabuje a narušuje vnitřní rovnováhu, která už je tak narušena změnou ročního období. V případě, že si nedokážete život představit s dodržováním tohoto bodu, měli byste dle ajurvédy následovat speciální dietní plán, který doplní Vaši energii a rovnováhu i přes zvýšenou sexuální aktivitu. V případě zájmu o tento speciální dietní plán nás kontaktujte:  http://www.radhaangel.cz/kontakt/
  5. Spánek 7 – 8 hodin! Měli bychom chodit spát dříve a vstávat maximálně do 6 – 6:30. Budeme tak plni síly a energie. Budeme se cítit víçe čerství a všechny naše funkce budou pracovat efektivněji včetně našeho mozku. Koncentrace se zlepší a zvládneme více v kratším čase.

Doporučuje: Dr. Syam Dayal V. http://www.radhaangel.cz/service/ayurveda/

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *