IMG-20230911-WA0017 IMG-20230911-WA0015 IMG-20230911-WA0014 IMG-20230911-WA0013 IMG-20230911-WA0012 IMG-20230911-WA0008 IMG-20230707-WA0045(2)

“RADOST – důvod, proč jsme tady…”

Taky Tě někdy napadá otázka, proč jsme vlastně tady? Jaký to vše má smysl?

Já už se mockrát přesvědčila, že jsme tady, abychom prožívali RADOST, SLAST, ŠTĚSTÍ… v každém okamžiku našeho bytí🌟.

Že radost je postavena nade všechno. Alespoň tak to vnímám já. I zdánlivě škodlivé věci (kouření, nezdravá strava), dokážou tělu neuškodit, pokud je děláme s čistou radostí a ne jako kompenzaci 💖.

Pozn: Teď nikoho nenabádám, aby začal kouřit nebo se cpát nezdravým jídlem 😁. Sama tomu neholduji, nicméně si myslím, že často stres z toho, abychom dělali vše “správně”, je mnohem škodlivější než “škodlivá substance” jako taková💫.

Můžeme si klást otázku, kdy je to kompenzace a kdy je to z čisté radosti?

Radost je úzce spojena s lehkostí, naplněním, nadšením, pocity štěstí 😊, pakliže máme tyto pocity u dané činnosti, není to kompenzace. 

Jak často tyto pocity však prožíváme? 🦄

Proč jsou často lidé, kteří to tak mají a žít v radosti pro ně znamená největší životní hodnotu, považování za lehkovážné, nedisciplinované, bez vůle a zodpovědnosti?

To proto, že společnost je momentálně mnohem více nastavena na TLAK, VÝDRŽ, VÝKON A CÍLE… Co když ale jediným cílem a smyslem života je mít RADOST? 💖

Pokud byste věděli celým tělem a duší, že to tak je, chovali byste se stejně? Žili byste život stejně?

Co když právě ta lehkost, radost a štěstí je naším kompasem, kam máme svůj život směřovat. A my namísto toho sami sebe pro zodpovědnost, status, společenský respekt a programy, lámeme a ohýbáme proti naší přirozenosti?

To pak přináší únavu, vyčerpání a postrádáme smysl svého života, přestože se ptáme sami sebe…Jak to? Vždyť žiju, tak skvělý život, tak jsem si to vždy přál. Možná jsme ovšem nevěděli, jaké pocity nám přinese tento “vysněný” život. 

Nebo prostě jen nežijeme své vlastní sny. 

Anebo se naše životní hodnoty proměnily a to co nám dříve radost dělalo, už nám přináší tíhu. 

Je to přirozené, jelikož život je neustálá změna. A vede nás k tomu, uvědomit si, co je potřeba změnit 🙏🏻💖.

Nemusíte se bát, že budete jednat sobecky nebo nelaskavě, protože lidé, kteří se soustředí na svou radost beze strachu, bývají velmi citliví, ohleduplní a laskaví. Jelikož radost tuto vibraci sama přitahuje 🧚‍♀️💖.

Víš, jaký je Tvůj skutečný sen? 🐳 Co jsou Tvé hodnoty? Co je Tvá vášeň? 💖

 

Darja Rádha Angel – Průvodkyně na cestě k sobě

www.radhaangel.cz  

www.lecenidotekem.cz

 

Moje další články naleznete zde:

Fb: https://www.facebook.com/zenakteravi 

Insta: https://www.instagram.com/darjaangel/

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *